Situatieschets

De 6-jarige Jack is als pup bij zijn huidige eigenaren gekomen. Op dat moment waren er nog 2 thuiswonende kinderen, maar inmiddels hebben deze het ouderlijk huis verlaten en woont Jack dus samen met zijn beide eigenaren. Jack is de tweede hond van het gezin.

Zowel bij vertrek als bij thuiskomst van de eigenaren reageert Jack rustig. Natuurlijk laat hij wel merken dat hij blij is als ze weer thuiskomen. Wanneer er bezoek komt reageert Jack ook erg blij en enthousiast, maar na zo'n 10 minuten is hij weer z'n rustige zelf. Ook als het bezoek weer weg gaat blijft Jack rustig. Jack heeft geen problemen met bepaalde huishoudelijke apparaten, hij reageert overal rustig op.

Jack speelt af en toe met z'n knuffels of een tennisbal, maar hij vindt het ook leuk om samen met z'n eigenaren te spelen. Hij nodigt hen dan uit om mee te doen in zijn spel. Af en toe speelt Jack ook wel met andere honden, dit is dan een continu spel van achter elkaar aan rennen, elkaar uitdagen en weer achter elkaar aan rennen. 

Uitvallen naar mensen doet Jack niet. Af en toe valt hij wel uit naar andere, grotere reuen, met name naar Herdershonden. Dit gebeurt alleen als hij aangelijnd loopt, wanneer Jack los loopt valt hij niet uit. Jack is tijdens het uitlaten alert op de omgeving.

Jack woont op dit moment niet samen met katten, maar wanneer hij onderweg een kat tegenkomt gaat hij staan kwispelen. Samenwonen met katten zou dus wellicht een optie kunnen zijn, mits Jack en de kat(ten) goed aan elkaar worden gewend.

Kleine kinderen en grotere kinderen zijn voor Jack geen enkel probleem, hij vindt kinderen heel erg leuk en is de eerste jaren bij zijn huidige eigenaren natuurlijk ook opgegroeid met grote kinderen.

De eigenaren hebben een puppycursus met Jack gevolgd, maar hebben deze halverwege moeten afbreken vanwege hun gezondheid. Voor Jack heeft dit geen negatieve gevolgen gehad, want de eigenaren omschrijven Jack als een super lieve reu die goed luistert.

Jack is een rustige eter. Hij heeft geen bijzondere medische geschiedenis en ook qua gedrag was er niets aan de hand, tot het moment waarop de eigenaren naar een appartement moesten verhuizen. Jack wordt namelijk niet gelukkig van traplopen en heeft ook erg veel moeite met automatische deuren en liften.  

Registratie & Identificatie

Jack beschikt over een stamboom en is ook gechipt.

Reden herplaatsing

Jack moet worden herplaatst vanwege gezondheidsredenen van beide eigenaren. 

Profielschets nieuwe eigenaar

Voor Jack is het vooral belangrijk dat zijn woonomgeving voldoet aan een aantal voorwaarden.  Een appartement of flat is voor hem, zoals hiervóór al vermeld, zeker géén optie. Jack is voor een proefperiode uit logeren geweest, maar in het betreffende gezin was nog een andere dominante reu aanwezig en dat bleek geen succes. In eerste instantie zullen we dus gaan zoeken naar een plek waar niet al een andere reu aanwezig is. 

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Jack zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaren bepaald. De exacte voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich hebben overtuigd van uw geschiktheid. 

Heeft u interesse in Jack?

Dan komen wij graag met u in contact! U kunt uw interesse kenbaar maken via het Reactieformulier Herplaatsing. Wilt u in dit formulier zo uitgebreid mogelijk aangeven wat uw ervaring met Grote Zwitsers is en wat u Jack kunt bieden? Op die manier kunnen wij een zo goed mogelijke match maken en is de kans op een succesvolle herplaatsing voor Jack het grootst. Omdat Jack al een mislukte herplaatsing achter de rug heeft zullen we extra zorgvuldig te werk gaan bij de selectie van geschikte kandidaten. Dit kan betekenen dat het wat langer duurt voordat u een reactie ontvangt. Hiervoor vragen wij - in het belang van Jack - uw begrip.

Grote Zwitser reu Jack (22-05-2015) is beschikbaar voor herplaatsing

Grote Zwitser reu Jack (22-05-2015) is beschikbaar voor herplaatsing

Grote Zwitser reu Jack (22-05-2015) is beschikbaar voor herplaatsing

Grote Zwitser reu Jack (22-05-2015) is beschikbaar voor herplaatsing

Grote Zwitser reu Jack (22-05-2015) is beschikbaar voor herplaatsing

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske